فوکوس باشید: هم در زندگی، هم در هنر!

جزئیات فراخوان جشنواره شماره: 873 آلاداغ-رایگان
مهلت ارسال اول: 1401/05/10 کشور: Türkiye دوره: 2022
مهلت ارسال دوم: 1401/05/26 نوع: جشنواره عكس خارجي(گروه PH) زمان اعلام نتایج: 1401/06/19
لینک نتایج...(نتایج این جشنواره در سایت فوکوس درج شده است.)
موضوعات: جشنواره در 4 بخش برگزار می شود:

• چشم انداز

• طبیعت

• آزاد تک رنگ

• آزاد رنگی

هزينه ثبت نام: 

ثبت نام رایگان می باشد.

هزينه ارسال: 

1 بخش 130,000 تومان

2 بخش 140,000 تومان

3 بخش 155,000 تومان

4 بخش 165,000 تومان

کاتالوگ جشنواره: کاتالوگ جشنواره شش ماه بعد از داوری ارسال می شود. جوايز در یک نگاه: 
مدال ها و تقدیرهای FIAP ، IAAP ، TFSF
کاربران مجاز به ثبت نام: 
کاربر A
کاربر B
کاربر C
کاربر +C
کاربر H
مشخصات فایل:

- هر عکس را تنها می توان در یک بخش شرکت داد.

- عکاس مي تواند در هر بخش حداکثر 4 عکس (در مجموع 16 عکس) ارسال نمايد.

- عکس ها باید با فرمت jpg ، به صورت sRGB ذخیره شوند.

- در بخش دیجیتال، Quality عکس ها را بصورتی انتخاب کنید که حجم هر فایل حداقل ( 1 ) مگابایت و حداکثر ( 4 ) مگابایت باشد.

- در بخش دیجیتال، بزرگترین ضلع عکس حداقل 1920 پیکسل باشد.

نکته مهم: عکس در عکس های عمودی ارتفاع نهایت می تواند 1920 پیکسل باشد. دلیل: ابعاد عکس ها بر اساس رزولوشن مانیتور داوری تعیین شده است. بنابراین طبیعی است که بزرگترین ضلع عکس در عکس های عمودی از بزرگترین ضلع عکس های افقی کوچکتر باشد.

راهنمای تغییر اندازه در فتوشاپ

توضيحات:
- اين جشنواره زير نظر انجمن های زیر برگزار می شود و عکس هاي راه يافته در آن براي دريافت القاب آنها محاسبه مي شود:

• فدراسیون بین المللی هنر عکاسی، فیاپ، شماره مجوز: ( 2022/445 )

• TFSF:2022-0؟؟

- عکاسانی که عکسهای آنها توسط کلوپ عکس فوکوس به جشنواره ارسال شده و عکس آنها پذیرفته شود، گواهی پذیرش از نماینده فیاپ در ایران برای این جشنواره دریافت می کنند.
- هریک از اعضای سطح B و بالاتر که توسط کلوپ عکس فوکوس در جشنواره های خارجی شرکت کرده و موفق به کسب جایزه شوند، تقدیرنامه از نماینده فیاپ دریافت خواهند کرد.
رزولوشن عکس ها باید برابر 300 dpi باشد.

* برای شرکت کنندگانی که در مهلت 'ارسال اوّل' ثبت نام خود را تکمیل کنند یعنی هزینه ها را واریز کرده، عکس های خود را ارسال کرده و درخواست را تایید نهایی کنند، 'هزینه ارسال' با 20% تخفیف محاسبه می شود.

جوايز:
مدال ها و تقدیرهای FIAP ، IAAP ، TFSF
4 x FIAP Gold, Silver, Bronze medal and 24 Honorable Mention
4 x IAAP Gold, Silver and Bronze medal and 24 ribbons,
4 x OTOFOKUS Gold, Silver and Bronze medal and 24 diploma
1x Aladag Special Award
1x Otofokus Special Award
1x FIAP BLUE BADGE-BEST OF
شرایط شرکت:
عکس ها را کوچکتر از اندازه اعلام شده ارسال نکنید زیرا در داوری کوچکتر دیده می شوند و امتیاز کمتری می گیرند. در صورتی که حجم یا ابعاد عکس بزرگتر از اندازه تعریف شده باشد سایت امکان آپلود را به شما نخواهد داد. سایت خطا ندارد و اگر امکان آپلود عکس به شما نمی دهد، مطمئن باشید ابعاد یا حجم فایل شما اشکال دارد. لطفاً راهنمای تغییر اندازه عکس را بخوانید.

لینک راهنمای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ


در تمام جشنواره ها عکس ها باید بدون حاشیه باشند. همچنین هر عکس را تنها در یک بخش هر جشنواره می توان شرکت داد. نسخه های سیاه سفید و رنگی و حتی کراپ های متفاوت از یک عکس همگی یک عکس حساب می شوند بنابراین فقط باید یک عنوان داشته باشند و آنها را نمی توان در دو بخش یک جشنواره شرکت داد. عکسی که در یک دوره هر جشنواره پذیرفته شده است را دیگر نمی توان در سال های بعد همان جشنواره ارسال کرد اما برای سایر جشنواره ها می توان ارسال کرد.

انتخاب عنوان عکس

هر عکس را در تمام جشنواره ها فقط با یک عنوان می توان شرکت داد. حتی اگر عکسی را قبلا در جشنواره ای رنگی شرکت داده اید و در جشنواره دیگری آنرا سیاه و سفید ارایه می کنید هم، نباید عنوان را تغییر دهید.
عکس را نمی توان با عنوان "بدون عنوان" یا "شماره فایل دیجیتال" مثلاً DSC05121، و یا عنوانی که فقط شماره باشد مثلا، 123245، ارایه کرد، زیرا اینگونه عناوین، بدون عنوان محسوب شده و عکس های بدون عنوان براي دريافت القاب FIAP و PSA محاسبه نمي شود. عنوان در داوری خوانده نمی شود و تنها برای شناسایی عکس است به همین دلیل تمام عکس های خود را نامگذاری کنید. عنوان باید کوتاه باشد و کمتر از 30 حرف انگلیسی باشد و از حروف الفبای انگلیسی (a-z) استفاده شود. عنوان های ساده برای عکس خود انتخاب کنید نه عنوان های بسیار پیچیده و عرفانی!
تعاریف:

تعريف عکس

عکس ارسالی باید توسط خود عکاس بر روی امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا بصورت دیجیتالی عکاسی شده باشد ( به عبارت دیگر عکس باید از برخورد نور به امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا حسگر دیجیتال بوجود آمده باشد). بجز در بخش های طبیعت، فوتوژورنالیسم و عکس های سفر که دستکاری عکس در آنها مجاز نیست، در سایر بخش ها عکس را می توان با استفاده از تکنیک های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد، اما تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد و محتوای عکس غالب باشد. خروجی نهایی باید بر روی کاغذ عکاسی چاپ شده و یا فایل دیجیتال عکس باشد.

تعریف فیاپ، PSA و RPS برای عکس طبیعت

عکاسی از طبیعت به استفاده از روشهای عکاسی برای ترسیم مشاهدات تمامی شاخه های تاریخ طبیعی بجز مردم شناسی و باستان شناسی منحصر می شود .بصورتی که یک فرد متخصص بتواند سوژه را شناسایی کرده و صداقت ارائه اثر را تایید کند. داستانی که عکس بیان می کند می بایست بر کیفیت زیبایی آن برتری داشته باشد, در عین حال کیفیت تکنیکی عکس نیز از بین نرود. عناصر انسانی نباید نمایش داده شوند, مگر در مواردی که عناصر انسانی بخش جدایی ناپذیر از داستان طبیعت است، مانند جغد های انبار یا لک لک ها که در زیستگاهی که توسط انسان تغییر یافته اند، سازگار شده اند و یا جایی که آن عناصر انسانی، نیروهای طبیعی مثل طوفان یا امواج جزر و مد را به تصویر می کشند. حضور برچسب ها یا نوار های علمی یا گردنبندهای رادیویی بر روی بدن حیوانات وحشی مجاز می باشد. نمایش گیاهان یا حیوانات دورگه، (که در پیدایش آنها انسان نقش داشته), نمونه های کاشته شده, حیواناتی که توسط انسان پرورش یافته اند، و سپس به طبیعت گریخته اند، حیوانات اهلی یا گونه های از حیوانات که برای سوارکاری استفاده می شوند، قابل قبول نمی باشد, زیرا به نحوی باعث تغییر در استناد عکس می شود.
هیچ تکنیکی که باعث حذف ، اضافه ، جابجایی و یا تکثیر محتوای عکس شود مجاز نیست و فقط، برش عکس (کراپ کردن) مجاز است. تکنیک هایی که داستان طبیعت و محتوای بصری عکس را تغییر ندهند, و بدون تغییر محتوای صحنه اصلی باعث بهبود ارایه اثر می شوند، مجاز هستند، مانند HDR, focus stacking و داجینگ و برنینگ. تکنیک هایی که عواملی که توسط دوربین افزوده شده اند، مانند ذرات غبار، نویز دیجیتال و خش های فیلم را حذف می کنند، مجاز هستند. عکس هایی که از پیوستن چندین عکس بوجود آمده اند، کانند پانوراما، مجاز نیست. تمام تنظیمات بکار رفته باید طبیعی بنظر برسند. تبدیل رنگ ها برای تولید عکس تک رنگ خاکستری (سیاه وسفید) مجاز است. عکس های مادون قرمز، چه مستقیما عکاسی شده باشند و چه با دستکاری کامپیوتری حاصل شده باشند، مجاز نیستند. عکسهایی که در رقابتهای عکاسی طبیعت شرکت می کنند به دو بخش تقسیم می شوند: طبیعت و حیات وحش. عکس هایی که در بخش های طبیعت شرکت می کنند که طبق تعریف بالا هستند، می توانند دارای سوژه اصلی چشم انداز، فرم های زمین شناسی، پدیده های هوایی و یا موجداتی که نسل آنها منقرض نشده اند، باشند. این عکس ها می توانند شامل عکس هایی باشند که در شرایط کنترل شده گرفته شده اند مانند باغ وحش، مزارع بازی، باغ های گیاه شناسی، آکواریوم و هر محوطه ای که تغذیه سوژه ها کاملا وابسته به انسان است.
عکس هایی که در بخش های حیات وحش شرکت می کنند که طبق تعریف بالا از عکس طبیعت هستند، می بایست علاوه بر تعریف بالا مطابق این تعریف نیز باشند: یک یا گروهی از موجودات زنده حیوانی یا گیاهی که در محیط طبیعی خود و یا در یک محیط سازگار, بصورت آزاد و بدون محدودیت زندگی می کنند .بنابراین عکس هایی از چشم انداز, فرم های زمین شناسی، حیوانات در باغ وحش، مزارع بازی، و یا هر موجود حیوانی یا گیاهی زنده ای که تحت شرایط کنترل شده زندگی می کند, برای عکاسی حیات وحش مناسب نمی باشد. حیات وحش محدود به حیوانتات، پرنده ها و حشرات نمی شود. سوژه های دریایی و گیاهی مانند قارچ ها و جلبک ها که در حیات وحش عکاسی شده اند نیز مناسب عکاسی حیات وحش هستند چون لاشه موجوداتی هستند که نسل آنها منقرض نشده است.
عکس های حیات وحش می توانند در بخش طبیعت جشنواره ها نیز شرکت داده شوند.

دیگر تعاریف

· تعریف عکس: عکس ارسالی باید توسط خود عکاس بر روی امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا بصورت دیجیتالی عکاسی شده باشد (به عبارت دیگر عکس باید از برخورد نور به امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا حسگر دیجیتال بوجود آمده باشد) و عکس هایی که به طور کامل در کامپیوتر ساخته شده اند مجاز نیستند. بجز در بخش های طبیعت، فوتوژورنالیسم/مستند اجتماعی و گردشگری که دستکاری عکس در آنها مجاز نیست، در سایر بخش ها عکس را می توان با استفاده از تکنیک های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد، اما تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد و محتوای عکس غالب باشد. ویرایش برای بهبود کیفیت تصویر یا ویرایش خلاقانه آن مجاز است، مشروط بر اینکه عکس اولیه به گونه ای حفظ شود که برای بیننده قابل تشخیص باشد.
· فراموش نکنید که اگر عکس شما به صورت فتومونتاژ خلق شده است، باید تمام عناصر عکس را خودتان عکاسی کرده باشید. ممکن است فایل خام تمام این عناصر از شما خواسته شود.

نقض قوانین و تحقیقات اخلاقی:

فیاپ:
شرکت در هر جشنواره ای زیر نظر فیاپ، به این منزله است که شرکت کننده شرایط زیر را بدون استثنا و بدون حق اعتراض پذیرفته است:
· حتی اگر عکاس عضو فیاپ هم نباشد، عکس های ارسالی عکاس می تواند توسط کمیته اخلاق فیاپ مورد بررسی قرار گیرد، تا مشخص شود که آیا مطابق قوانین و تعاریف فیاپ بوده یا خیر.
· فیاپ مجاز به استفاده از تمامی روش ها برای بررسی های اخلاقی خود است.
· هرگونه خودداری از همکاری با فیاپ و یا خودداری از ارسال فایل اصلی عکس (همانگونه که توسط دوربین ثبت شده و بدون دستکاری است) و یا خودداری از ارایه مدارک کافی، منجر به تحریم عکاس توسط فیاپ می شود.
· اسامی عکاسانی که در اثر عدم پایبندی به قوانین فیاپ تحریم شده اند به شیوه های مختلف منتشر می شود تا قانون شکنی عکاس اطلاع رسانی شود.
· مهم: در مورد عکاسی دیجیتال، فیاپ توصیه می کند که عکاسان بایستی فایل اصلی عکس همانگونه که توسط دوربین ثبت شده و بدون دستکاری است به همراه متادیتا ذخیره کنند. در موارد مغایرت با قوانین فیاپ، قادر نبودن به دسترسی به اطلاعات مهم می تواند منجر به تحریم عکاس شود. برگزارکننده جشنواره یا فیاپ می توانند از عکاسی که عکسش مشکوک به عدم انطباق با قوانین و تعاریف فیاپ است، درخواست ارسال فایل اصلی (حاوی اطلاعات ضبط شده با دوربین و یا در صورت وجود فایل (RAW کنند. همچنین فایل اصلی یک فریم قبل و یک فرم بعد آن عکس نیز درخواست می شود. اگر عکاسی این فایل ها را ارایه نکند می تواند تحریم شود. افرادی که سرقت هنریشان اثبات شود، بصورت مادام العمر از فعالیت های فیاپ محروم خواهند شد. (اجازه شرکت در هیچ جشنواره زیر نظر فیاپ به عنوان شرکت کننده یا داور نخواهند داشت و القاب آنها نیز پس گرفته می شود.)

کتاب های عکاسی

کتاب های هنر

تجهیزات عکاسی

صنایع دستی ایران